Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău. Despre ce au discutat

Autor: , in Actualitate / Justiție / 17 august, 2022, 08:39

Procurora-şefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, discutând inclusiv despre necesitățile actuale ale instituției pe care o conduce.

Veronica Dragalin a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova la data de 16 august.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre necesitățile actuale ale Procuraturii Anticorupție și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru identificărea suportului necesar fortificării capacităților instituționale ale Procuraturii Anticorupție în vederea prevenirii și combaterii corupției.

„În următoarea perioadă, procurora-șefă Anticorupție urmează să aibă întrevederi și cu reprezentanții altor parteneri de dezvoltare, manifestându-și în acest sens disponibilitatea de a stabili noi contacte de colaborare instituțională în scopul dezvoltării capacităților operaționale ale Procuraturii Anticorupție”, se menționează în nota emisă de instituția de resort.

Menționăm că, furtul miliardului și schema „Laundromat” sunt dosarele de rezonanță care se regăsesc printre prioritățile din perioada următoare a noii șefi a Procuraturii Anticorupție, spunând că are nevoie de cel mult 30 de zile pentru a se acomoda și a înțelege cum funcționează sistemul, dar și de ce au nevoie colegii ei de muncă pentru a-și face munca mai bine. Totodată, aceasta a fost surprinsă de oficiul și clădirea în care se află acum, spunând că e mai bună și mai frumoasă decât cele din SUA unde a activat anterior.

Detalii: Priorități anunțate de noua șefă a Procuraturii Anticorupție: „Laundromat” și furtul miliardului. Dragalin, surprinsă de condițiile de muncă

Veronica Dragalin s-a prezentat vineri, 5 august, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) unde a depus jurământul de învestire în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție (PA).

Citește și: Priorități anunțate de noua șefă a Procuraturii Anticorupție: „Laundromat” și furtul miliardului. Dragalin, surprinsă de condițiile de muncă

Amintim că, începând de luni, 1 august, Veronica Dragalin și-a început activitatea în funcția de de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA).

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a desfășurat marți, 7 iunie, proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție.

La etapa de interviu în fața CSP au participat patru candidați, care au acumulat punctaje finale după cum urmează :

– Adrian Bordianu – 40,93 puncte;
– Victor Brînză – 36,15 puncte;
– Veronica Dragalin – 72,15 puncte;
– Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X