Explicația PCCOCS privind presupusa „influența directă a politicului” în privința sechestrului aplicat asupra unei vile a lui Vlad Plahotniuc

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 18 august, 2022, 13:54

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a venit cu precizări, după ce Lucian Rogac, avocatul fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, a declarat că aplicarea sechestrului de către un tribunal din Franța asupra unui bun imobil al clientului său are influență politică.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (​PCCOCS) Emil Gaitur a declarat pentru COTIDIANUL că cooperarea menționată a asigurat comunicarea eficientă în cadrul dosarului penal investigat.

„Acordarea asistenței autorităților franceze, inclusiv prin magistratul de legătură din Ambasada Franței la București responsabil și de Republica Moldova, dar și consilierul Președintelui Republicii Moldova delegat de către președintele francez pentru asistența organelor de drept naționale în cooperarea cu organele de drept din Franța a urmărit scopul restituirii banilor proveniți din frauda bancară.

Mai exact, cooperarea menționată a asigurat comunicarea eficientă în cadrul dosarului penal investigat.

Altfel spus, aceasta nu a fost determinată de scopuri politice, ci de scopul general de a restitui banii delapidați, aferent investigațiilor financiare-paralele,ținând cont de faptul că suntem în jurisdicții diferite”, ne-a comunicat Gaitur.

La acest subiect: „Influența directă a politicului”. Avocatul lui Vlad Plahotniuc, după sechestrul unei vile a clientului său, estimată la peste 4 milioane de euro

Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez – una din zonele de elită ale Franței – aparținând fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc. Potrivit estimărilor autorităților franceze, bunul sechestrat la solicitarea autorităților R. Moldova, valorează peste 4.2 milioane de euro.

Detalii: Un tribunal din Franța a aplicat sechestru asupra unui bun imobil al lui Vlad Plahotniuc. Valorează peste 83 de milioane de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X