(FOTO) Cum arată celula în care este deținută Marina Tauber. ANP: A fost plasată singură, într-o cameră de 22 m²

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 august, 2022, 20:37

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, se află în continuare în arest în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a publicat mai multe fotografii din celula de detenție a deputatei, menționând că aceasta „corespunde tuturor exigențelor legislației”. În nota emisă de instituție este anunțat că parlamentara se află singură, într-o cameră de 22 de metri pătrați. Precizările au fost făcute după ce avocații Marinei Tauber au declarat că „deciziile de plasare în arest preventiv și prelungire a arestului preventiv în penitenciar sunt abuzive!. Apărătorii susțin că clienta lor este deținută politic, întrucât intenționat „e închisă în celulă pentru a i se închide gura”.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a precizat că Marina Tauber a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Celula în care este deținută Marina Tauber este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 de metri pătrați, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți.

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventive, potrivit prvederilor art. 309 alin. (1) lit. f), g), Cod de executare, deținuta a fost plasată de una singură în celulă”, a explicat Administrația Națională a Penitenciarelor.

Reprezentanții ANP au subliniat că plângeri din partea deputatei nu au fost înregistrate.

După repartizarea în blocul de regim, Marina Tauber a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens”, a conchis ANP.

Avocații deputatei Partidului Șor susțin că dosarul în care este vizată clienta lor „este cusut cu ață albă, la indicația reprezentanților PAS, iar plasarea acesteia în Penitenciarul 13 îi conferă statut de deținută politic”. Aceștia au solicitat o întrevedere cu șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pentru „a-i demonstra prin probe, documente și acte că nu este o necesitate de detenție a Marinei Tauber în penitenciar”.

Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Fotografii publicate de Administrația Națională a Penitenciarelor din celula în care este deținută Marina Tauber:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X