„Influența directă a politicului”. Avocatul lui Vlad Plahotniuc, după sechestrul unei vile a clientului său, estimată la peste 4 milioane de euro

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 august, 2022, 10:47

Lucian Rogac, avocatul fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, susține că aplicarea sechestrului de către un tribunal din Franța asupra unui bun imobil al clientului său are influență politică. De asemenea, a menționat că autoritățile Republicii Moldova nu puteau solicita aplicarea sechestrului, întrucât nu există o decizie irevocabilă emisă de instanțele judecătorește naționale.

UPDATE: Explicația PCCOCS privind presupusa „influența directă a politicului” în privința sechestrului aplicat asupra unei vile a lui Vlad Plahotniuc

Apărătorului fostului lider PDM a remarcat că chiar în nota emisă de organul de drept se poate observa influența policită.

„Putem observar influența directă politică a cazului dat. Chiar în comunicat emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale este menționat că la realizarea sechestrului au acordat asistență magistratul de legătură din Ambasada Franței la București responsabil și de Republica Moldova, dar și consilierul președintelui Republicii Moldova – delegat de către președintele francez pentru asistența organelor de drept naționale în cooperarea cu organele de drept din Franța. Ce legătură, atribuții au pentru a oferi asistență?”, ne-a declarat Rogac.

Lucian Rogan ne-a comunicat că acest caz (n.r: vila din Franța) se află pe rol în instanțele naționale de judecată.

„Nu există o decizie irevocabilă emisă de instanțele judecătorești din Republica Moldova. Or, putea fi solicitată aplicarea sechestrului doar atunci când aceasta (n.r: decizie irevocabilă) ar exista. Nu trebuia să fie expediată solicitarea de aplicarea a sechestrului asupra acestui bun imobil până nu există o decizie irevocabilă. Dar, după cum vedem, cu influența politică se reușește totul”, a mai comentat avocatul Lucian Rogac pentru COTIDIANUL.

Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez – una din zonele de elită ale Franței – aparținând fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc. Potrivit estimărilor autorităților franceze, bunul sechestrat la solicitarea autorităților R. Moldova, valorează peste 4.2 milioane de euro.

Detalii: Un tribunal din Franța a aplicat sechestru asupra unui bun imobil al lui Vlad Plahotniuc. Valorează peste 83 de milioane de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X