„Nici nu bănuia că actul ar putea fi falsificat”. O şoferiţă din Rusia a rămas fără mașină, după controlul la frontiera Sculeni

Autor: , in Actualitate / Social / 18 august, 2022, 13:03

O șoferiță, cetăţeană a Rusiei, a rămas fără maşină, fiindcă ar fi prezentat la controlul de frontieră un act contrafăcut pentru automobilul personal. Pe numele ei s-au inițiat cercetări pentru uz de acte oficiale falsificate. Documentul a fost luat și transmis către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestuia. Automobilul se va afla pe teritoriul Sectorului de Poliție de Frontieră Sculeni până la finalizarea anchetei.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat că acest cazul a fost înregistrat la 17 august, la punctul de trecere al frontierei Sculeni.

La pistele de control destinate intrării în țară s-a apropiat un automobil Mazda cu numere ucrainene. La volanul mașinii se afla o tânără de 31 de ani, cetățeană a Federaţiei Ruse care se întorcea din Germania. Aceasta a prezentat actele necesare, inclusiv certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că documentul prezintă semne vizibile de falsificare.

Audiată, șoferița a declarat că de câțiva ani locuiește oficial cu familia în Ucraina. În urma unor bombardamente asupra locuinței au ars mai multe bunuri din casă, inclusiv acte, printre care și certificatul de înmatriculare al mașinii. Drept urmare, soțul său s-a ocupat de perfectarea unui alt document. Despre faptul că ar putea fi falsificat nici nu bănuia.

Conform procedurii, actul a fost ridicat și transmis către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestuia. Automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni până la finalizarea anchetei.

Femeia și-a continuat drumul ca pasager cu o cursă ocazională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X