A început amenajarea primelor 18 locuri de parcare în adiacentul Pieței Centrale (FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 19 august, 2022, 15:12

Au demarat lucrările de amenajare a terenului cu crearea a circa 18 locuri publice de parcare pe strada Armenească, în adiacentul Pieței Centrale. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, publicând și imagini cum va arăta zona când vor fi încheiate lucrările.

Lucrările includ crearea locurilor de parcare şi pentru persoanele cu necesități speciale, dar şi instalarea mobilierului urban.

Potrivit lui Ceban, acţiunile fac parte din prima etapă a planului de modernizare a întreprinderii municipale, ţinând cont de problema stringentă a parcărilor în adiacentul Pieţei Centrale.

Din zona respectivă, intrarea centrală în piaţă din str. Armenească – str. Mitropolit Varlaam, au fost evacuate mai multe gherete.

„Ca parte componentă a procesului de modernizare a Î.M. ,,Piața Centrală” în viitor ne propunem să amenajăm locuri de parcare la sol pe trei străzi adiacente Pieței Centrale: str. Armenească, str. Mitropolit Varlaam, str. Tighina. Suprafața teritoriului străzilor vizate permite amplasarea a circa 100 de locuri de parcare”, a spus primarul Capitalei.

Totodată, Ceban a menționat că dacă va fi votat în Consiliul Municipal Chișinău proiectul de decizie cu privire la amenajarea unei parcări multietajate cu până la 400 de locuri în Piața Centrală cu organizarea comerţului la parter, vor fi demarate lucrările de proiectare conform schiței de proiect aprobate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X