Ambasadorul României, discuții cu bașcana Găgăuziei despre statutul R. Moldova de țară candidată la aderarea la UE și lucrările de modernizare la liceul cu predare în limba română din Comrat

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 19 august, 2022, 10:13

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a efectuat o vizită la Comrat, unde a avut o întrevedere cu bașcana Găgăuziei, Irina Vlah. Potrivit diplomatului, discuții au fost despre statutul R. Moldova de țară candidată la aderarea la UE, dar și despre lucrările de modernizare la liceul cu predare în limba română din Comrat.

Cristian-Leon Țurcanu a anunțat că în cadrul întrevederii cu Irina Vlah s-a discutat despre mai multe proiecte, dar în mod special despre cele în domeniul educației, finanțate de Guvernul României.

„Lucrările de modernizare la Liceul cu predare în limba română din Comrat continuă, cu speranța unei finalizări în viitorul apropiat. Proiectul finanțat cu aproximativ 800.000 de euro de Guvernul României și sprijinit financiar de autoritățile de la Chișinău și autoritățile din UTAG vine sa îmbunătățească condițiile procesului de învățământ în limba română de care beneficiază nu doar elevii din Comrat, ci și din alte localități din împrejurimi”, a spus ambasadorul României la Chișinău.

După ce împreună cu Irina Vlah au vizitat corpul nou de clădire a instituției de învățământ, Cristian-Leon Țurcanu a menționat că „după finalizarea lucrărilor, vor fi condiții europene pentru procesul de educație.

„Totodată, am discutat despre modalitățile prin care autoritățile de la București pot să continue sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a învățământului în limba română din Găgăuzia, care deschide perspective educaționale și profesionale noi și europene tinerilor din regiune”, a mai subliniat ambasadorul.

Ambasadorul României susține că a avut discuții cu bașcana Găgăuziei și despre oportunitățile oferite Republicii Moldova de statutul de țară candidată la Uniunea Europeană.

„Am discutat despre avantajele învățământului în limba română, atât pentru parcursul educațional al tinerelor generații, cât și pentru diversificarea oportunităților pe piața muncii a tinerilor absolvenți. Am apreciat eforturile depuse de bașcana Găgăuziei în aceste sens. Tododată, am acordat o atenție deosebită necesității de stimulare a cooperarii economice cu România”, a conchis Cristian-Leon Țurcanu.

Imagini de la întrevederea ambasadorul României cu bașcana Găgăuziei:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X