Benzina și motorina se scumpesc. ANRE a afișat noile prețuri la carburanți pentru următoarele trei zile

Autor: , in Actualitate / Economic / 19 august, 2022, 11:50

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni, 20-22 august.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa în următoarele trei zile cel mult 25 de lei și 69 de bani per litru, cu 8 bani mai mult decât azi. Totodată, un litru de motorină se scumpește cu 16 bani și va costa cel mult 25 de lei și 94 de bani.

„În ultimele zile, după o perioadă lungă de descreștere, evoluțiile de pe piața internațională a produselor petroliere demonstrează un proces de stabilizare cu o tendință de creștere a cotațiilor. Drept urmare, săptămâna 15 – 21 august, prețurile la carburanți au înregistrat o ușoară majorare după 8 săptămâni consecutive de scădere.

În perioada respectivă, prețurile au crescut cu 8 bani/litru sau 0,3 % la benzina COR 95 și cu 29 bani/litru sau 1,1 % la motorina standard.

Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente sunt din cauza creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european”, a explicat ANRE.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X