Consecințele ploii din 9 august, Chișinău: CMC a aprobat suplinirea surselor Fondului de rezervă cu 20 de milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Social / 19 august, 2022, 08:29

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat la ședința de joi, 18 august, alocarea a 20 de milioane de lei pentru majorarea cuantumului Fondului de rezervă al municipiului, care urmează a fi repartizați pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente de săptămâna trecută.

Primarul general Ion Ceban a prezentat un raport în cadrul ședinței CMC privind lichidarea consecințelor averselor din 9 august, unde a expus pașii întreprinși de executiv pentru rezolvarea problemelor apărute în sectoarele orașului. Totodată, edilul a precizat că valoarea estimativă a pagubelor înregistrate ca urmare a averselor este de peste 20 de milioane de lei, respectiv, solicitând suplinirea Fondului de rezervă cu suma enunțată.

„Potrivit deciziei aprobate, Comisia de administrare a Fondului de rezervă al municipiului Chișinău va asigura repartizarea mijloacelor pentru înlăturarea consecințelor ploilor, ținându-se cont de necesarul prezentat de entitățile responsabile”, a anunțat Primăria Chișinău.

Amintim că pe 10 august, Comisia pentru administrarea Fondului de rezervă a alocat 2.5 milioane de lei din sursele Fondului, conform deciziei Comisiei pentru situații excepționale nr. 26 din 10 august 2022, pentru înlăturarea consecințelor ploilor puternice de săptămâna trecută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X