Maia Sandu, mesaj pentru moldovenii aflați peste hotare: Unii au plecat cu speranțe și visuri de urmat, alții – din disperare. Oricare ar fi planurile voastre, să știți că sunteți așteptați acasă

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 19 august, 2022, 16:45

Timp de două zile, 19 și 20 august, la Chişinău se desfăşoară „Zilele Diasporei”. Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, evenimentul are loc la Palatul Republicii, de pe strada Maria Cebotari 16. Ceremonia oficială a început cu discursul președintei țării, Maia Sandu.

„Mă bucur de ocazia de a ne întâlni, astăzi, pe viu, la deschiderea Zilelor Diasporei 2022. Vreau să adresez mulțumiri sincere dumneavoastră și tuturor cetățenilor noștri stabiliți peste hotare pentru că nu uitați de Republica Moldova, țara în care v-ați născut, vă interesează ceea ce se întâmplă aici și doriți să vă implicați activ în dezvoltarea țării.

Apreciem mult această implicare. Împreună cu colegii din Parlament și Guvern, vrem să contribuim la consolidarea relației dintre cetățenii noștri stabiliți peste hotare și cei de acasă.

Evenimentul care începe astăzi va pune în discuție mai multe subiecte care îi preocupă pe moldovenii plecați de-acasă.

Veți afla despre lucrurile pe care am reușit să le facem până acum pentru a consolida contactele cu țările în care locuiți și vom discuta împreună ce putem face pentru a valorifica potențialul concetățenilor noștri pentru prosperarea Republicii Moldova.

Sper că, în aceste două zile, veți găsi răspunsuri la mai multe întrebări care vă interesează. Oricare ar fi planurile voastre, să știți că sunteți așteptați acasă, sunteți bineveniți acasă”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a dat asigurări că autoritățile vor continua eforturile de negociere și semnare a unor asemenea acorduri și cu alte state, în fiecare domeniu aparte, pentru a spori nivelul de protecție a cetățenilor noștri.

Foarte mulți moldoveni se află astăzi peste hotarele Republicii Moldova. Unii au plecat cu speranțe și visuri de urmat, alții – din disperare. Unii au decis deja să se stabilească cu traiul permanent în țara care le-a devenit a doua casă, dar știu că mulți își doresc să revină cu traiul în Republica Moldova.

Indiferent de motivele care v-au făcut să plecați sau de statutul temporar sau permanent al șederii voastre în afara țării, vom stabili, menține și consolida o relație cu fiecare dintre voi.

Bogăția principală a Moldovei sunt oamenii ei, oriunde s-ar afla. Suntem datori să avem grijă de această resursă și să o valorificăm pe deplin. De aceea, dragi cetățeni din diaspora, vrem să știți: sunteți oricând bineveniți acasă.

Republica Moldova se schimbă. Cetățenii au ales calea dezvoltării după model european. În fiecare zi adoptăm legi noi, creăm noi oportunități de educație și de dezvoltare pentru tineri, încurajăm deschiderea unor afaceri noi, care aduc mai multă speranță în țara noastră”, a menționat președinta.

Vedeți mai jos mesajul integral:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X