Noi reguli de circulație pentru trotinetele electrice: În zonele aglomerate, viteza nu va depăși 15 km/h și greutatea încărcăturii de 120 de kg

Autor: , in Actualitate / Social / 19 august, 2022, 09:45

În zonele aglomerate, trotinetele electrice nu vor putea depăși 15 km/h și greutatea încărcăturii de 120 de kg, a anunțat Inspectoratul General al Poliției (IGP).

În urma unei analize efectuate de către polițiști cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente a fost desfășurată o reuniune între reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și agenții economici care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie.

În cadrul discuțiilor avute a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

În context, s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea, a fost setată limita încărcăturii de nu mai mult de 120 de kg.

Inspectoratul General al Poliției a precizat că, de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme.

Important pentru conducătorii unui astfel de mijloc de transport:

– să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon;

– să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă;

– să fie atenți la pietoni;

– să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X