Sechestru asupra Hotelului Național, în dosarul Metalferos în care este investigat Vladimir Andronachi. PCCOCS: „Învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 23 august, 2022, 11:45

Magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au dispus aplicarea sechestrului asupra Hotelului Național în dosarul denumit generic Metalferos, în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat.

Potrivit PCCOCS, Vladimir Andronachi este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale. Fostul deputat nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.

Prin urmare, Vladimir Andronachi a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia.

„Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul (n.r: Vladimir Andronachi) este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul Național, cu valoarea capitalului social estimat în 2018 la suma de 5.5 milioane de euro, ceea ce constituie peste 100 de milioane de lei”, a precizat Procuratura.

Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul Metalferos, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1.1 miliarde de lei.

zInvestigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale”, a explicat Procuratura.

Amintim că, la 8 iulie curent, fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Andronachi a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol pentru arest și extrădare.

Vladimir Andronachi este vizat în mai multe dosare de rezonanță, printre care și Metalferos.

Detalii: Confirmat oficial: Vladimir Andronachi, anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare

De asemenea, în dosarul fraudei bancare, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei, au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Anticorupție a anunțat vineri, 1 octombrie 2021, că a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X