Un tânăr a încercat să ajungă în România traversând ilegal Prutul. Le-a spus polițiștilor că voia să-și găsească de lucru

Autor: , in Social / 23 august, 2022, 18:05

Un tânăr din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut, a fost depistat, marți, de poliţiştii de frontieră. Bărbatul de 21 de ani le-a spus polițiștilor că intenționa să-și caute un loc de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi, 23 august, de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, pe data de 22 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

„Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. Întrucât cetăţeanul respectiv nu avea documente asupra sa a fost condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate şi cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova, s-a stabilit că persoana este un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 21 ani şi a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge în România, în căutarea unui loc de muncă. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, se arată în comunicatul ITPF Iaşi.

În baza acordului de readmisie, persoana a fost preluată de autorităţile de frontieră ale R. Moldova pentru continuarea cercetărilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X