Lukașenko, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: „Cer senin, toleranță, curaj și succes în restabilirea unei vieți decente”

Autor: , in Actualitate / Externe / 24 august, 2022, 13:12

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko,la cei 31 de ani de la declararea independenței Ucrainei față de Uniunea Sovietică, le transmite vecinilor ucraineni „cer senin, toleranță, curaj, putere și succes în restabilirea unei vieți decente”.

Pe site-ul instituției prezidențiale din Belarus a fost publicat un mesaj de felicitare din numele lui Aleksandr Lukașenko pentru poporul Ucrainei de Ziua Independenței.

„Sunt convins că contradicțiile de astăzi nu vor putea distruge temelia veche de secole ale relațiilor sincere de bună vecinătate dintre popoarele celor două țări”, se spune în felicitare.

În mesaj publicat pe site-ul instituției prezidențiale se mai menționează că „Belarus va continua să susțină păstrarea armoniei, dezvoltarea unor contacte prietenoase care se respectă reciproc la toate nivelurile”.

Șeful statului belarus le-a urat ucrainenilor „un cer senin, toleranță, curaj, putere și succes în restabilirea unei vieți decente”.

Citește și: Mesaje de Ziua Independenţei și decor în culorile steagului Ucrainei: „Admirăm curajul. Vă stăm alături și vă dorim pace și prosperitate”

Ziua Independenței este ziua națională a Ucrainei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, în data de 24 august.

La 31 de ani de independență față de Uniunea Sovietică și șase luni de luptă împotriva unei invazii rusești, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant, însoțit de imagini cum arăta țara pe care o conduce în 2021, dar și din timpul războiului din ultimele șase luni. El a subliniat că „Ucraina a renăscut când Rusia a invadat țara” și că „vom lupta până la sfârșit, fără compromisuri”.

Detalii: (VIDEO) Zelenski, mesaj de Ziua Independenței: „Ucraina a renăscut când Rusia a invadat țara. Suntem uniți împreună. Vom lupta până la sfârșit”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X