PSRM și Igor Dodon, reacții după ce Ion Ceban și-a lansat propriul partid: Suntem și noi curioși să înțelegem ce s-a întâmplat între timp cu dânsul

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 august, 2022, 15:16

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon susține că „era responsabil de activitatea lui Ion Ceban cât era membru al echipei”, dar acum nu știe „ce este în capul acestuia”, însă va urmări ce politică va promova, fiind „curios să înțeleagă ce s-a întâmplat între timp cu dânsul (n.r: Ceban)”, iar secretarul executiv al formațiunii politice, Vlad Batrîncea, a declarat că decizia îi aparține în totalitate edilului municipalității, or, potrivit lui, socialiștii au propria agendă politică.

Eu eram responsabil de activitatea lui Ion, cât el era membru al echipei PSRM.

Acum, după ce a plecat și a părăsit Partidul Socialiştilor, eu nu pot ști ce e în capul lui și ce politică va promova. Dar voi urmări, pentru că suntem și noi curioși să înțelegem ce s-a întâmplat între timp cu dânsul.

Colegilor din PSRM, ca principala forță de opoziție din țară, le transmit să-și consolideze rândurile pentru lupta împotriva guvernării totalitare și antisociale și pentru a obține demisia in corpore a conducerii statului și provocarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Acum opoziția trebuie sa se mobilizeze în comun, indiferent de viziuni geopolitice și ideologii, împotriva pericolului antinațional reprezentat de Maia Sandu și PAS”, a declarat Igor Dodon pentru Unimedia.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, a menționat că decizia îi aparține în totalitate edilului municipalității.

„Acestea sunt deciziile lui personale. PSRM are o echipă și o ideologie stabilă, agendă proprie și responsabilitate față de alegători. Socialiștii nu se abat de la principiile declarate. Politica fără principii este lipsită de sens și se transformă într-o farsă fără sens”, a declarat Vlad Batrîncea pentru NewsMaker.

Secretarul executiv al PSRM spune că echipa socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, care este una dintre cele mai numeroase, va continua să susțină proiectele care vizează dezvoltarea capitalei sau rezolvarea problemelor municipalității.

„Sute de proiecte au fost deja implementate. Lucrările continuă. (…) Partidul va anunța alte comentarii după caz”, a mai spus Batrîncea.

În noiembrie 2019, Ion Ceban a fost ales primar al Capitalei pe listele PSRM.

De la tribuna Primăriei Chișinău, primarul Ion Ceban a anunțat marți, 23 august, despre lansarea Partidului Mișcarea Alternativă Națională. Înainte de a anunța despre lansarea partidului, edilul nu a ezitat să lanseze acuzații la adresa actualei guvernări.

„Eu știu că oamenii așteaptă o alternativă. Oamenii au pierdut încrederea. Sunt dezamăgiți în așa-numită conducere sterilă care a demonstrat un fiasco total, atât prin oamenii săi cât și prin acțiunile ei, mai bine spus – inacțiuni. Această putere incompetentă se acoperă cu situația regională, cu criza la nivel mondial, orice numai nu ei. Se acoperă cu orice pentru ca să nu facă nimic din ce au promis oamenilor cu mult fast. În comparație cu ei, noi suntem oameni”, a criticat primarul Capitalei.

Detalii la acest subiect: „Suntem pentru integrarea europeană”. Ceban anunță că lansează Partidul Mișcarea Alternativă Națională (VIDEO)

„Suntem pentru dezvoltarea țării, pentru renaștere și modernizare, pentru independența și neutralitatea Republicii Moldova. Suntem pentru integrarea europeană, începută mulți ani în urmă. Foarte mulți vor să vină în echipa noastră, iar noi suntem deschiși către cei care vor să muncească mult (…) Este mult de lucru. Așa cum am făcut în Chișinău cu multă dragoste și dăruire, așa vom continua să muncim în alte domenii și segmente. Vom crea un partid care atunci când va prelua puterea, va face ca cel mult în 10 ani Republica Moldova să ajungă la nivelul standardelor țărilor din sud-estul Europei sau poate chiar peste nivelul acestor țări”, a subliniat Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X