Dronele iraniene trimise în Rusia sunt în mare parte defecte

Autor: , in Externe / 30 august, 2022, 18:40

Rusia a început să primească drone de luptă trimise de Iran pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, dar multe dintre ele s-au dovedit deja a fi defecte, a declarat marți Departamentul american al Apărării, citat de AFP.

„Avioanele de transport rusești au încărcat echipamentul pentru drone pe un aerodrom din Iran și apoi au zburat din Iran spre Rusia timp de mai multe zile în august”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Operațiunea „face probabil parte din planurile Rusiei de a importa sute de drone iraniene de diferite tipuri”, a spus el, potrivit hotnews.ro.

„Informațiile noastre indică faptul că dronele asociate cu acest transfer au suferit deja numeroase defecțiuni”, a spus el, fără a furniza dovezi suplimentare pentru a susține afirmația.

Atât forțele rusești, cât și cele ucrainene au desfășurat și au pierdut numeroase drone de supraveghere și de atac în cele șase luni de război.

Din cauza, în parte, a sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei, industria rusă se străduiește să își producă propriile drone, a declarat Ryder, explicând de ce Rusia a apelat la Iran pentru a importa dronele Mohajer-6 și Shahed.

Se așteaptă ca dronele să fie folosite de forțele rusești din Ucraina pentru misiuni de atac aer-sol, luptă electronică și direcționare pe câmpul de luptă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X