(VIDEO) Efectele ploii torențiale din Chișinău: Mașini sub ape, printre care o ambulanță cu o femeie însărcinată

Autor: , in Actualitate / Social / 31 august, 2022, 06:45

Precipitațiile puternice care au au avut loc marți seara în Chișinău au adus șuvoaie pe străzile orașului, inundând o mulțime de mașini, printre care și o ambulanță în care se afla o femeie însărcinată.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au venit în ajutor echipajului de medici care a rămas blocat în apă în ambulanță, alături de gravidă. Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur, viața acestei fiind în afara pericol. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanța echipamentul specializat de prim ajutor inclusiv defibrilatorul.

Tot pe strada Albișoara, angajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri.

Conform datelor IGSU, salvatorii și pompierii au intervenit de urgență la lichidarea consecințelor în urma condițiilor meteorologice nefavorabile.

În mun. Chișinău, pentru deblocarea autovehiculelor blocate după ploaia torențială și efectuarea lucrărilor de pompare apei au fost antrenate 24 de echipaje cu efectiv de 103 salvatori.

Totodată, pompierii au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de pompare apei pe străzile Gh. Madan, Braniștii, Columna, Moara Roșie, D. Cantemir, Kiev din municipiul Chișinău. În urma rafalelor de vănt salvatorii au intervenit pentru defrișarea copacilor căzuți în raionul Criuleni. În total, către miezul nopții, pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente au fost antrenate 28 echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului, cu 115 salvatori și pompieri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X