(VIDEO) Sandu, despre Chicu: „Încerc să nu intru în dezbateri cu oamenii dezechilibrați”. Reacția ex-premierului

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 august, 2022, 14:26

Președinta Maia Sandu l-a făcut pe ex-premierul Ion Chicu „dezechilibrat” și a refuzat să comenteze acuzațiile „că ar goli bugetul statului”. „Încerc să nu intru în dezbateri cu oameni dezechilibrați”, a declarat șefa statului în cadrul unui interviu de la Vocea Basarabiei.

S-a întâmplat după ce Ion Chicu a acuzat Comisia pentru Situații Excepționale de decizii ilegale privind achiziția de gaze din bugetul de stat. Potrivit fostului premier, alocarea a 322 mil. de lei din buget prejudiciază statul.

„Dintr-o parte se vede mai bine, desigur. Poate și dau semne de „dezechilibru”, nu știu. Voi consulta specialiștii – nu încurcă… Totuși, întrebarea Dnei Valentina era despre banii bugetari, nu despre metehnele unui Chicu, chiar și fost premier.

Era bine să mă contraziceți, Dna Sandu, și să explicați oamenilor ai cui copii vor întoarce datoriile angajate de voi acum la dobânzi de 21% ? Ai cui copii vor întoarce banii împrumutați de voi pentru a plăti salarii celor peste 100 de „verișoare” de ale dumitale, pe care le veți angaja acum, după ce-ați aprobat HG 600 și proiectul de lege cu numărul 340 – acel de majorare a numărului de Secretari Generali- Adjuncți cu 13 unități? Ai cui copii vor întoarce banii pe care-i împrumutați la dobânzi imposibile, pentru ca dumitale să-ți majorezi bugetul instituției pentru a te primbla săptămânal departe de problemele țării?

Răspunsuri la aceste întrebări aștepta Dna Ursu și întreaga țară, nu opinia dumitale despre sănătatea umilei mele persoane. Evident, eu nu-mi pot permite să comunic societății despre suferințele Dvs – la momentul nefericit o va face prietena noastră comună… Multă sănătate, Maia!”, a fost reacția lui Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X