Igor Dodon, sesizare la Procuratura Anticorupție: „Am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției” (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 septembrie, 2022, 16:54

Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat joi, 1 septembrie, că a depus o sesizare pe numele conducerii Procuraturii Anticorupție în care a cerut tragerea la răspundere penală a președintei Maia Sandu pentru „abuzul de putere și control al justiției”. Am solicitat o reacție de la Președinție, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns. Procurora Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a precizat pentru COTIDIANUL că va reveni mai târziu.

„Momentul adevărului pentru șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Ea trebuie să dea răspuns dacă președintele Maia Sandu este în drept să încalce legea. Am depus astăzi o sesizare pe numele conducerii Procuraturii Anticorupție, în care am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției, prin faptul că nu a numit în termen zeci de judecători, aflați în suspans de 150 de zile”, a anunțat Dodon.

Dodon invocă un prejudiciu de 2.5 milioane de lei care ar fi fost cauzat statului de către Maia Sandu.

„Am enumerat câteva acțiuni ale Maiei Sandu, care contravin legii și statutului de președinte al Republicii Moldova. La fel, am evidențiat prejudiciul de 2.5 milioane de lei, cauzat statului de către Maia Sandu. Sper ca noua șefă a Procuraturii Anticorupție să se conducă în acțiunile sale de lege, așa cum a promis la învestire, și nu de interesele politice”, a conchis Dodon.

Redacția COTIDIANUL a solicitat o reacție de la Președinție, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns. Procurora Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a precizat pentru COTIDIANUL că va reveni mai târziu.

Recent, în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, fiind întrebată dacă i-a răspuns lui Igor Dodon de ce nu merge să se întâlnească cu omologus rus Vladimir Putin, Maia Sandu a spus: „Eu cred că domnul în cauză ar trebui să se ocupe de căutatul chitanțelor pe salariile pe care le-a primit, ca să poată să-și argumenteze cheltuielile și averile. Cred că pe asta ar trebui să se concentreze acum și restul problemelor să le lase în responsabilitatea autorităților”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X