Germania răspunde Poloniei, care vrea să-i ceară despăgubiri uriașe: Problema reparaţiilor din al Doilea Război Mondial e închisă

Autor: , in Externe / 1 septembrie, 2022, 18:20

Autorităţile din Germania spun că problema reparaţiilor din al Doilea Război Mondial este închisă după ce Polonia a anunţat că va cere despăgubiri în mod oficial, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Chestiunea reparaţiilor a fost încheiată, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, după ce Polonia a estimat la 6.200 de miliarde de zloţi pierderile din cel de-al Doilea Război Mondial cauzate de Germania anunţând că va cere reparaţii.

„Poziţia guvernului german este neschimbată, problema reparaţiilor a fost încheiată. Polonia a renunţat la reparaţii suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, şi a confirmat de mai multe ori această renunţare. Aceasta este o bază fundamentală pentru ordinea europeană de astăzi. Germania îşi menţine responsabilitatea politică şi morală pentru cel de-al Doilea Război Mondial”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului german prin intermediul unui e-mail.

Declaraţia a apărut după ce tot joi Polonia a anunţat că va cere în mod oficial despăgubiri din partea Germaniei pentru al Doilea Război Mondial Jaroslaw Kaczynski, liderul naţionaliştilor aflaţi la putere, a spus că Polonia estimează pierderile din al Doilea Război Mondial cauzate de Germania la 1.320 de miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X