Moscova: Restricțiile UE privind vizele pentru ruși este „o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități”

Autor: , in Externe / 1 septembrie, 2022, 18:01

Kremlinul a declarat joi că o decizie a Uniunii Europene de a renunța la un regim simplificat de vize pentru turiștii ruși este „ridicolă” și reprezintă o veste proastă pentru cetățenii ruși, relatează Reuters, citată de g4media.ro.

Într-o teleconferință cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opțiunile pentru a răspunde deciziei UE.

Miniștrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunțe la un acord care le permite rușilor să solicite vize pentru cei 26 de membri ai zonei Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Unii membri baltici și nordici făceau presiuni pentru o interdicție completă a vizelor turistice pentru cetățenii ruși.

„Acest lucru este rău pentru ruși, pentru că va dura mai mult și va fi mai dificil să obții o viză”, a declarat Peskov joi. „Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități”.

Peskov a lăsat să se înțeleagă că Rusia ar putea riposta cu aceeași monedă, spunând că decizia UE „va face situația mai dificilă și pentru europeni” și că Moscova va răspunde într-un mod care „corespunde cel mai bine intereselor sale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X