(VIDEO) Lavrov: „Vom face totul pentru ca interesele populaţiei vorbitoare de limba rusă din Republica Moldova să nu fie afectate în niciun fel”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 1 septembrie, 2022, 10:35

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov susține că Federația Rusă „va face totul” pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova, între timp, făcând aluzii la adresa guvernării de la Chișinău și sugerând cum ar trebui să procedeze. Ministrul rus de Externe a ținut să remarce că „pe lângă Transnistria, mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special”. Deocamdată, autoritățile publice centrale nu au comentat aceste declarații.

„Vom face totul pentru ca interesele populației vorbitoare de limba rusă din Republica Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a făcut aluzii la adresa guvernării de la Chișinău.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Republica Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, pretinde la un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor proceda corect dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a mai spus șeful diplomației ruse.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, Lavrov spunea că autoritățile din Republica Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, la fel cum fac și autoritățile ucrainene, criticând promulgarea legii care interzice difuzarea emisiunilor de ştiri şi analize politice din Rusia în țara noastră. În replică, președinta Maia Sandu a argumentat că promulgarea acestei legi va asigura un spațiu informational obiectiv pentru ca cetățenii să poată analiza lucrurile pornind de la o informație obiectivă, dar nu de la propagandă și surse false.

Detalii: Serghei Lavrov: „Republica Moldova încearcă, la fel ca Ucraina, să anuleze tot ce este rusesc”. Reacția Maiei Sandu

Fostul deputat în Duma de stat de la Moscova, în anii ’90, dar care a părăsit Rusia relativ recent, după ce autorităţile i-au anulat licenţa de avocat, Mark Feygin susține că „dacă Ucraina ar fi cedat în faţa invaziei ruse în doar câteva zile, aşa cum planifica armata lui Vladimir Putin, Republica Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti.

La acest subiect: Ex-deputat din Rusia: Dacă Ucraina ar fi cedat în doar câteva zile, Republica Moldova era demult sub şenilele tancurilor ruseşti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X