Gorbaciov a murit „șocat” și „năucit” de războiul din Ucraina, spune fostul său translator

Autor: , in Externe / 2 septembrie, 2022, 13:16

Mihail Gorbaciov a fost „șocat” și „năucit” de declanșarea războiului din Ucraina, în lunile de după invazie și până la moartea sa în urmă cu câteva zile, spune fostul său translator, Pavel Palașcenko, care a păstrat legătura de-a lungul anilor cu fostul lider sovietic, potrivit Digi24.

În ultimii ani și în ultimele luni, Gorbaciov a fost „devastat psihologic” de relațiile tot mai proaste dintre Rusia și Ucraina, spune Palașcenko, care a lucrat alături de fostul lider sovietic vreme de 37 de ani.

Translatorul spune că a vorbit la telefon cu Gorbaciov în urmă cu câteva săptămâni și a fost șocat, și el dar și alte persoane, de cât de afectat și de traumatizat era fostul lider sovietic de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

„Nu e vorba doar de războiul care a început în 24 februarie, ci și de întreaga evoluție a relațiilor ruso-ucrainene din ultimii ani. Toate au fost o lovitură puternică pentru el, l-au devastat emoțional și psihologic”, a declarat Palașcenko, conform Reuters.

„A fost foarte clar în conversațiile noastre cu el că era șocat și năucit de ce se întâmpla, la momentul în care trupele armatei ruse au intrat în Ucraina. El credea nu doar în apropierea rușilor de ucraineni, ci în faptul că cele două popoare sunt înrudite”, a mai adăugat fostul translator.

Palașcenko a fost traducător oficial de limba engleză pentru liderul sovietic. În fotografii de la summit-uri din anii ’80 cu Ronald Reagan, Palașcenko apare mereu lângă Gorbaciov

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X