Șeful Dumei de Stat, după restricțiile UE privind vizele pentru ruși: Dacă nu ridică sancțiunile impuse, va complica viața europenilor

Autor: , in Actualitate / Externe / 2 septembrie, 2022, 15:02

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, susține „Securitatea energetică a Europei e imposibilă” fără țara sa. El consideră că liderii europeni ar trebui să renunțe la sancțiunile privind vizele pentru ruși și să reia proiectul Nord Stream 2 dacă nu vor „să complice viețile cetățenilor lor”.

Securitatea energetică a Europei e imposibilă fără Rusia. Momentul adevărului a venit pentru șefii de stat europeni care au două căi de ieșire din situația în care s-au băgat singuri. Mai întâi, să oprească sancțiunile neligitime pe care le-au impus țării noastre și să repornească Nord Stream 2, sau a doua cale, să lase situație cum este și să accepte problemele și faptul că viața cetățenilor lor se va complica și mai mult”, a declarat Volodin, subliniind că anul trecut, statele europene au cumpărat 341 de miliarde de metri cubi de gaz, dintre care 50% este gaz din gazoducte rusești.

Sancțiunile care au țintit țara noastră au dus la o criză energetică în țările europene care le-au inițiat. Chiar dacă toate exporturile de gaze din Africa, Orientul Mijlociu și țările CSI ar fi redircționate, Europa tot nu ar putea să compenseze pentru volumul pierdut din Rusia”, a mai spus președintele Dumei de Stat a Federației Ruse.

Miniștrii de externe ai UE au convenit miercuri, 31 august, să renunțe la un acord care le permite rușilor să solicite vize pentru cei 26 de membri ai zonei Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X