Emigraţia, mai mare decât imigraţia în Rusia. Peste 400.000 de oameni au plecat din țară în prima jumătate a acestui an

Autor: , in Actualitate / Externe / 6 septembrie, 2022, 10:46

Peste 400.000 de persoane au părăsit Rusia în prima jumătate a acestui an, de două ori mai multe decât anul precedent, relatează agenţia rusă de ştiri RBC, preluată de Reuters și Agerpres. Datele relevă în premieră în istoria recentă că emigraţia a fost mai mare decât imigraţia în această țară.

Agenţia rusă de statistică Rosstat nu a oferit detalii despre naţionalitatea persoanelor plecate. Rusia atrage în mod tradiţional imigranţi din fostele republici sovietice. Totuşi, în acest an mişcarea a fost în direcţia inversă: 369.000 de persoane au plecat din Rusia spre foste ţări sovietice şi numai 295.000 de persoane au intrat în Rusia din statele respective. Aproximativ 80.000 de persoane au ales Ucraina ca destinaţie.

Potrivit surselor citate, Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina la sfârşitul lunii februarie, ceea ce a dus nu doar la un exod din Ucraina, ci şi la un val de persoane care au părăsit Rusia. Oponenţii politici ruşi au plecat în exil şi mulţi tineri specialişti au părăsit de asemenea ţara în căutarea unor oportunităţi mai bune în contextul retragerii multor companii de pe piaţa rusă. Mari comunităţi de ruşi s-au format în Armenia şi Georgia, în special datorită condiţiilor de intrare relativ relaxate pentru ruşi.

Populaţia Rusiei s-a redus per total cu 480.000 de locuitori în primele şase luni ale anului, parţial din cauza scăderii naturale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X