Un lot de produse din tutun, distruse prin incinerare. Precizări de la Serviciul Fiscal de Stat

Autor: , in Uncategorized / 6 septembrie, 2022, 10:55

Un lot de produse din tutun, în cantitate de 705.910 pachete, au fost distruse prin incinerare. Acestea au fost preluate la evidenţă în perioada anului 2022 de la Serviciul Vamal al Republicii Moldova, a anunțat Serviciul Fiscal de Stat.

Bunurile menţionate au fost confiscate ca rezultat al comiterii infracțiunii prevăzute de Codul penal al Republicii Moldova.

„Potrivit art. 37 alin. (2) din Legea nr. 278/2007, produsele din tutun, produsele conexe, dispozitivele şi accesoriile de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora fabricate, importate sau comercializate cu încălcarea cerinţelor prezentei legi se confiscă în modul prevăzut de legislaţie și ulterior urmează a fi distruse”, a explicat Serviciul Fiscal de Stat.

Lotul de produse din tutun în cantitate de 705.910 pachete a fost distrus la S.A. „Lafarge Ciment (Moldova)”, prin incinerare, în prezența Comisiei de nimicire a bunurilor confiscate din care au făcut parte reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Serviciul Fiscal de Stat dă asigurări că pocedura de incinerare a avut loc cu respectarea tuturor condițiilor de protecție a mediului, S.A. „Lafarge Ciment (Moldova)” fiind deținătorul autorizației în acest sens.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X