Ieftiniri mai consistente. Prețurile maximale la benzină și motorină pentru următoarele trei zile

Autor: , in Actualitate / Economic / Social / 9 septembrie, 2022, 10:19

Pentru următoarele trei zile (10.09.2022-12.09.2022) prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către Agenție la nivelul de:

24,24 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-25 de bani);

27,59 lei/litru – pentru motorina standard (-27 de bani).

„Pe parcursul ultimei săptămâni (05.09.2022-11.09.2022), în procesul de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a înregistrat o scădere constantă atât a valorilor pentru benzină, cât și pentru motorină.

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%”, se arată într-un comunicat al Agenției.

„În același timp, se păstrează în continuare un nivel mai ridicat al cotațiilor la motorină în raport cu cotațiile pentru benzină. Această tendință se explică prin cererea tot mai mare pentru motorină din partea marilor consumatori și deficienților de ordin logistic cu care încă se mai confruntă industria petrolieră de pe continentul european.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”, se mai arată în mesaj.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X