IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare din partea SUA, în valoare de peste de 1.6 milioane de dolari

Autor: , in Actualitate / Social / 13 septembrie, 2022, 16:28

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare, în valoare de peste 1.6 milioane de dolari, din partea Statelor Unite ale Americii, în susținerea și suportul persoanelor refugiate din Ucraina.

Astăzi asistăm la un gest de mărinimie din partea poporului american care vine să sprijine nu doar necesitățile noastre, dar și nevoile cetățenilor străini care se află în dificultate din cauza războiului din țara vecină. Suntem recunoscători Ambasadei care a făcut tot posibilul ca acest ajutor să ajungă la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acest schimb reciproc de cooperare vine să favorizeze nu doar țara noastră și Ministerul Afacerilor Interne, dar și să favorizeze, pe plan internațional, intensificarea și întărirea capacității de reacționare la situații de criză și de urgență”, a menționat secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) Serghei Diaconu.

Lotul de ajutoare umanitare este constituit din 9 containere cu peste 7.000 de bunuri (corturi, paturi pliante, perne, cearșafuri, pături, etc.) și estimat în suma de 1.628.489 de dolari.

În aceste timpuri dramatice, țara dumneavoastră a realizat un lucru extraordinar pentru refugiații din Ucraina, a oferit siguranță, alinare și ospitalitate persoanelor aflate în nevoie. Noi sperăm că ajutorul nostru va contribui la condiții de trai mai bune și mai confortabile persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească locul de trai. Doresc să vă mulțumesc pentru ceea ce faceți spre binele țării și comunității voastre”, a declarat ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Șeful IGSU, Alexandru Oprea a adus sincere mulțumiri și recunoștință poporului american pentru sprijinul acordat în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Totodată, a menționat, că din 24 februarie salvatorii în comun cu colegii din alte subdiviziuni ale MAI sunt la datorie în acordarea sprijinului oamenilor care fug din calea războiului, iar această donație ne va ajuta să fim mai bine pregătiți. El a subliniat că de-a lungul timpului IGSU a reușit să dezvolte un parteneriat strategic și durabil cu autoritățile Guvernului SUA.

Acest lot de ajutoare reprezintă a doua parte a asistenței umanitare oferită de Statele Unite al Americii, prima parte a lotului fiind oficial donată către IGSU la data de 13 aprilie 2022.

La eveniment au participat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu; ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Kent D. Logsdon și șeful IGSU – Alexandru Oprea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X