Încă o moarte suspectă în rândul oligarhilor apropiați de Putin: Un director din sectorul energetic a căzut dintr-o ambarcațiune

Autor: , in Externe / 13 septembrie, 2022, 17:49

Moartea unui director rus din domeniul energiei se adaugă pe lista deceselor suspecte ale unor influenți oameni de afaceri din Rusia, de la invazia în Ucraina, în 24 februarie. Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit după ce a căzut dintr-o ambarcațiune aflată în viteză, scriu Newsweek și New York Post.

Ivan Pechorin, directorul departamentului pentru activități aviatice din cadrul companiei ruse, naviga sâmbătă în largul coastei insulei Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, lângă Vladivostock, când a căzut peste bord de pe vasul care circula cu viteză.

Corpul său a fost recuperat din apă luni, în urma unor căutări extinse.

Cu doar câteva zile înainte, Pechorin participase la Forumul Economic de Est (5-8 septembrie), găzduit la Valdivostok de către președintele Rusiei, Vladimir Putin. La acel eveniment, Pechorin a vorbit în timpul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul drum: Logistica unei lumi schimbate”.

„Moartea lui Ivan este o pierdere imensă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a transmis compania printr-un comunicat.

Decesul lui Pechorin vine la opt luni după ce fostul său șef Igor Nosov a murit la 43 de ani, iar cauza decesului ar fi fost un accident vascular cerebral.

Lunga listă a deceselor misterioase din Rusia

Este ultimul dintr-o serie de decese bizare, unele părând sinucideri „la indigo”, ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia, multe înregistrate după declanșarea războiului din Ucraina.

Șeful Lukoil a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova

La începutul acestei luni, președintele Consiliului de Administrație al companiei ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova, anunța agenția Tass, care susținea că a fost vorba despre o sinucidere.

Ravil Maganov, în vârstă de 68 de ani, era tratat într-o clădire de la etajul 6 al Spitalului Clinic Central din Moscova. Conform publicației financiare RBC din Rusia, acest spital se află în subordinea Administrației Prezidențiale.

Autoritățile au transmis că președintele Consiliului de Administrație al Lukoil a murit în urma impactului cu solul, după ce s-a aruncat de la etaj. El fusese internat cu infarct și era și sub tratament cu antidepresive, mai scria agenția de presă rusă de stat.

Din 1993, Maganov lucrase în Lukoil în diferite funcții de conducere, fiind primul vicepreședinte executiv, și a supravegheat blocul de explorare și producție. În 2020, Consiliul de Administrație al Lukoil l-a numit pe Maganov președinte în locul lui Valery Greifer, care a murit în aprilie 2020.

La începutul lunii martie, la câteva zile după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, Lukoil a cerut „încetarea rapidă a războiului”, fiind prima mare companie națională care s-a opus invaziei rusești.

Maganov nu a fost primul oficial Lukoil care a murit în circumstanțe suspecte, de la declanșarea războiului din Ucraina.

Fostul manager Aleksandr Subbotin a fost găsit mort în subsolul unei reședințe dintr-o suburbie a Moscovei, în luna mai. Presa din Rusia a scris că locuința îi aparținea unui autoproclamat vindecător, Shaman Magua, care practica ritualuri de purificare.

Cel puțin alți șase oligarhi ruși au murit în circumstanțe ciudate

Cel puțin alți șase oligarhi ruși au murit în circumstanțe ciudate de la izbucnirea războiului din Ucraina, în 24 februarie. Toți au în comun legături strânse cu Kremlinul, bogăție imensă, o conexiune cu gazul rusesc și o poziție împotriva războiului față de Ucraina.

Acest lucru a stârnit suspiciunile anchetatorilor internaționali, care încep să creadă că aceste decese ar fi putut, de fapt, să fi fost sinucideri înscenate sau asasinate din cauza poziției lor față de agresiunea Kremlinului împotriva Ucrainei sau a legăturilor lor cu corupția în compania rusă de gaze Gazprom.

Citește continuarea pe hotnews.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X