Spînu, după aprobarea noii metodologii de calculare a prețului la gaze naturale: „E normal ca toate devierile negative să fie incluse în tarif”

Autor: , in Actualitate / Economic / 13 septembrie, 2022, 14:16

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu susține că încă nu a văzut noua hotărâre, dar consideră că este „normal ca devierile negative să fie incluse în tarif”, făcând referire la modificările aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la Metodologia de calculare, aprobare şi aplicare a preţurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale.

„Încă nu am văzut hotărârea, dar conform legii, e și normal ca toate devierile negative să fie incluse în tarif. Asta nu înseamnă că vor fi incluse imediat, asta înseamnă că ANRE, din discuțiile precedente pe care le-am avut, analizează un plan pe un termen mai lung, de câțiva ani, ca aceste devieri să fie introduse”, a declarat Andrei Spînu.

În acest context, Spînu a precizat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) finalizează mecanismul de suport în factură, iar în următoarea perioadă îl va face public.

„Avem foarte multă incertitudine din partea companiei menționate (n.r: Gazprom). Noi achiziționăm mai mult gaz pentru stoc, avem un suport de 300 de milioane de euro din partea BERD care vor fi folosite în situații de criză, cumpărăm păcură, creștem rezerva de stat de cărbune, se asigură cetățenii cu lemne (…) Noi suntem optimiști că vom trece această iarnă cu bine”, a mai precizat Spînu.

La acest subiect: (DOC) Metodologia de calculare a tarifelor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, modificată

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X