Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 septembrie, 2022, 16:57

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a inițiat în cadrul ședinței plenare de astăzi, 15 septembrie, o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului.

Deputatul Vasile Bolea, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a dat citire textului moțiunii.

Republica Moldova este condusă în acest moment de un Guvern care nu mai are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suverană în acest sens și susținea poporului. Acest Guvern este hotărât să sacrifice interesul general și bunăstarea cetățenilor doar pentru a câștiga simpatiile birocrației statelor europene (…) În loc să întreprindă măsuri concludente pentru atenuarea rezultatelor nefaste ale crizei, acest Guvern se preocupă doar de interesele clanului politic (…)

De la 31 de ani de independență, avem cel mai slab Guvern care conduce țara spre prăpastie (…) Dacă acest Guvern nu va fi demis, dacă nu vom construi o țară pentru toți moldovenii, vom sfârși ca un stat din care toți oamenii vor pleca”, a spus deputatul socialist Vasile Bolea.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Moțiunile de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților aleși. Deocamdată, aceasta a fost semnată de 26 de parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X