(LIVE) Deputații, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă. Principalele subiecte de pe ordinea de zi

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 septembrie, 2022, 12:36

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă a început astăzi, 15 septembrie, la ora 13:30.

Ședința a început prin onorarea drapelului de stat și a imnului de stat al Republicii Moldova, care a fost intonat de către tinerii muzicieni din ”Moldovan Youth Orchestra” și corul unit format din membrii Studioului muzical-coral „Lia-Ciocârlia” de la Centrul ”ARTICO”, Corului ”Capriccio” de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” și proiectului „Voices Moldova”.

Deputații urmează să examineze mai multe proiecte care urmăresc consolidarea protecției sociale a populației, dar și proiecte de ratificare a unor acorduri internaționale importante.

Ordinea de zi:

Biroul permanent al Legislativului a aprobat ordinea de zi pentru ședințele în plen în perioada 15-22 septembrie 2022.

Deputații urmează să examineze, în prima lectură, inițiativa legislativă care prevede acordarea unei indemnizații lunare în valoare de 1.000 de lei pentru toți copiii de până la doi ani, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați. Totodată, va fi examinat și proiectul de lege care asigură mai multe drepturi victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

În plenul Parlamentului vor fi propus spre aprobare în prima lectură proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și inițiativa legislativă prin care se propune ca șomerii să beneficieze de vouchere pentru formare profesională.

Totodată, deputații vor discuta despre ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei și a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de hotărâre privind modificarea componenței nominale a Biroului permanent și a comisiilor parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X