Primarii din mai multe localități din țară, îndemnați să participe la protestele organizate de Partidul Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 septembrie, 2022, 08:43

Primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean, care este și vicepreședintele al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), susține că primarii din mai multe localități din țară sunt îndemnați să participe la protestele planificate duminică, 18 septembrie, anunțate de Partidul Politic Șor. Acesta a mai declarat că o majoritate a primarilor nu vor ieși la această manifestare.

„În aceste zile fierbinți din punct de vedere politic, primarii din mai multe localități din țară sunt îndemnați să participe la protestele planificate pentru data de 18 septembrie. Am auzit opinia mai multor colegi și sincer cred că este și va fi una majoritară.

Primarii și cetățenii nu sunt un instrument de răzbunare politică!

Chiar dacă avem și noi multe nemulțumiri, chiar dacă nu suntem de acord cu multe din deciziile actualei guvernări care de multe ori lovesc în autonomia locală și chiar dacă nu întotdeauna suntem auziți când vrem să îmbunătățim aceste decizii, marea majoritate din primarii acestei țări, nu vor ieși la un protest destabilizator”, a anunțat Bujorean.

Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele CALM a mai scris că presiunea socială va crește iar pentru ca acest proces să fie diminuat, guvernarea trebuie să asigure comunicarea instituțională și să aplece urechea la problemele comunităților locale.

„Nu vom fi la cheremul unui hoț care trebuie extrădat în Republica Moldova și diferit justiției!

Și cu atât mai mult, nu vom chema populația să participe la aceste proteste politice, care nu au ca scop soluționarea reală a problemelor acestei țări.

Spre luare aminte.

Constructivismul manifestat de primari nu este și nu va fi o resursă nelimitată.

Presiunea socială va crește iar pentru ca acest proces să fie diminuat, guvernarea trebuie să asigure comunicarea instituțională și să aplece urechea la problemele comunităților locale.
Nu cred că ne vreți și pe noi în stradă!”, a conchis Bujorean.

Am solicitat o reacție de la Partidul Șor pe care o vom publica ulterior dacă ni se va răspunde.

Partidul Șor a anunțat organizarea unui protest, duminică, 18 septembrie.

„Mulți se întreabă de ce ar trebui să vină la protestul din 18 septembrie. Acesta protest are scopul de a declanșa alegeri anticipate, iar la putere să vină o nouă guvernare capabilă să se înțeleagă cu Moscova, în legătură cu livrarea gazelor, dar și ca acestea să aibă prețuri rezonabile. Această problemă este vitală, deoarece prețul gazului influențează direct și prețurile produselor alimentare. La protestul din 18 septembrie noi mergem nu împotriva cuiva, ci pentru o viață nouă, pentru noi să putem cumpăra gaz la prețuri accesibile”, a spus Ilan Șor.

Protestul ar urma să aibă loc în fața clădirii Președinției, începând cu ora 15:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X