Autoritățile de la Chișinău: Informația privind „deplasarea tehnicii militare americane pe drumurile din R. Moldova”, falsă

Autor: , in Actualitate / Social / 16 septembrie, 2022, 15:02

În legătură cu secvențele video și informațiile distribuite pe Internet potrivit cărora „pe drumurile din Republica Moldova se deplasează coloane de tehnică militară care aparțin Armatei SUA”, Ministerul Apărării a venit cu o reacție, menționând că este un fals. Autoritățile de la Chișinău au precizat că aceste imagini au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american ”Dragon Pioneer” din anul 2016.

Ministerul Apărării a comunicat că filmulețele distribuite sunt însoțite de mesaje provocatoare care au scopul de a crea panică și dezinformare a populației.

În mediul online sunt distribuite tot mai multe secvențe video cu deplasarea, pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. Toate aceste filmulețe sunt însoțite de mesaje provocatoare care au scopul de a crea panică și dezinformare a populației. Video-urile respective nu sunt actuale. Imaginile au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american ”Dragon Pioneer” din anul 2016”, a anunțat Ministerul Apărării.

Totodată, pe canalele de Tiktok, Telegram continuă să fie distribuite video-uri în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din țară.

Reiterăm că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul ”Scutul de foc 2022”.

De notat că în contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale”, a precizat Ministerul Apărării.

În acest context, Ministerul Apărării a venit cu câteva sfaturi: Îndemnăm cetățenii la calm și vigilență maximă;
Informați-vă doar din surse sigure și de încredere!

Imaginile distribuite intens pe Internet la care face referire mai sus Ministerul Apărării:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X