Batrîncea, despre situația din interiorul BCS: „Avem diferite abordări și aprecieri la anumite momente”. Răspunsul socialistului, întrebat despre protestele organizate de Partidul Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 septembrie, 2022, 10:58

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea susține că atunci când a fost creat Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din start a fost prevăzut un acord că va fi coordonată activitatea parlamentară, dar fiecare partid își păstrează identitatea și agenda partinică. Totodată, întrebat despre protestele organizate de Partidul Șor, acesta a răspuns că socialiștii nu vor participa, anunțând că pe 1 octombrie va fi prezentat un plan național anticriză. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Batrîncea a menționat că socialiștii și comuniștii au abordări diferite.

„Atunci când am creat acest bloc (n.r: BCS), din start am prevăzut un acord că noi coordonăm activitatea noastră parlamentară, dar fiecare partid își păstrează identitatea sa partinică și agenda partinică. Asta și este la moment. Evident că avem diferite abordări, diferite aprecieri la anumite momente, dar ce ține nemijlocit de Parlament, de activitatea fracțiunii noastre, de poziția fracțiunii vizavi de proiecte de legi care sunt examinate în Legislativ, 99% avem perfectă înțelegere și am votat împreună. Noi coordonăm linia noastră în Parlament”, a declarat Batrîncea.

Secretarul Executiv al PSRM a sugerat că formațiunea sa nu va participa la protestul organizat duminică, 18 septembrie, de Partidul „Șor”, pentru că „avem diferite viziuni”.

Citește și:

Primarii din mai multe localități din țară, îndemnați să participe la protestele organizate de Partidul Șor: „Nu vom fi la cheremul unui hoț care trebuie extrădat în Republica Moldova și diferit justiției!”

„Socialiștii vor participa la proteste naționale și vor merge pe agenda lor. Susținem orice protest democratic, pașnic și orice protest care are ca scop să creeze niște reguli și să ofere oamenilor o alternativă”, a mai spus Batrîncea.

Fără a oferi multe detalii și fără a enunța vreun nume a unui partid, Batrîncea a anunțat că pe 1 octombrie, va fi prezentat un plan național anticriză: „PSRM discută cu mai multe partide. Nu vreau să dau numele partidelor. Pregătim și vom prezenta opiniei publice un plan național anticriză ca să propunem subiecte, ce dorim să facem”.

Socialistul a mai spus că actuala guvernare trebuie „să coboare cu picioarele pe pământ”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X