Moldoveanca Anastasia Nichita a devenit campioană mondială la lupte feminine. Maia Sandu: Ne-a adus tuturor sentimentul de bucurie și de mândrie pentru țara noastră

Autor: , in Actualitate / Sport / 16 septembrie, 2022, 08:37

Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita a devenit, în premieră, campioană mondială. Totodată, Irina Rîngaci a luat bronzul. Victoriile au fost obținute la Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad.

Anastasia Nichita a obținut 4 victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz, după victoria în fața chinezoaicei Feng Zhou.

Pentru victoriile obținute, luptătoarele moldovence au fost felicitate înclusiv și de către președinta Maia Sandu, dar și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„O felicit pe luptătoarea Anastasia Nichita, care ne-a adus tuturor sentimentul de bucurie și de mândrie pentru țara noastră, câștigând primul său titlu mondial la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. Îi mulțumesc pentru efort și perseverență, pentru curaj și muncă. Îi mulțumesc pentru că, datorită victoriei sale, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pe podiumul învingătorilor.

Transmit recunoștința mea și antrenorului Tudor Cârlan, dar și familiei Anastasiei Nichita, care au crescut o campioană. O felicit, la fel, pe tânăra Irina Rângaci, care a obținut medalia de bronz a campionatului de la Belgrad”, este mesajul publicat de șefa statului.

„Vești frumoase din Belgrad. Luptătoarea Nichita Anastasia a devenit campioană mondială la lupte feminine.

Și luptătoarea Irina Rîngaci a reușit o performanță frumoasă obținând medalia de bronz.

Felicitări fetelor și antrenorilor! Sunt sigur că toată R. Moldova se bucură și se mândrește cu voi. Vă mulțumim pentru emoții și performanțe!”, a spus Grosu.

Anastasia Nichita, în vârstă de 23 de ani, este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

În 2018, la Campionatul European de Lupte U23 din Istanbul, ea a câștigat medalia de argint la proba feminină 59 kg. La Campionatul Mondial de Lupte U23 din 2019 din Budapesta, a câștigat iar medalia de argint la proba feminină 59 kg, cedând în finală sportivei Yumeka Tanabe din Japonia.

În 2019, la Campionatul European de Lupte de la București, ea a câștigat una din medaliile de bronz la proba feminină 57 kg. În același an, a mai câștigat o medalie de bronz la proba feminină 57 kg la Jocurile Europene din 2019, desfășurate la Minsk, ultimul meci fiind câștigat în fața lui Grace Bullen din Norvegia.

În 2020, Anastasia Nichita a câștigat medalia de aur la proba feminină 57 kg, atât la Campionatul European de Lupte de la Roma, cât și la 2020 Individual Wrestling World Cup, o competiție desfășurată la Belgrad care a înlocuit în acel an tradiționalul Campionat Mondial.

A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a clasat pe lucul 7.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X