Șeful diplomației moldovenești, vizită la Consulatul R. Moldova de la Odesa: „Sunt bucuros să anunț soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 septembrie, 2022, 14:04

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a vizitat Consulatul Republicii Moldova de la Odesa care în perioada de război nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea. Acolo, el s-a întâlnit cu angajații instituției consulare pentru a discuta despre problemele cetățenilor și a echipei noastre de acolo în condițiile agravării situației de securitate din cauza agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Sunt bucuros să anunț soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii, care timp îndelungat s-a aflat în suspans ca urmare a unor acțiuni ilegale ale fostelor guvernări. Consulatul și terenul aferent aparțin statului, iar în cadrul vizitei am văzut rezultatele lucrărilor de reparație a sediului, prima etapă a cărora a fost finalizată recent.

Condiții mai bune pentru cetățeni este mesajul simplu pe care îl promovez în susținerea diasporei. După crearea condițiilor mai bune la Milano, și acum aici la Odesa, vom îmbunătăți situația și în alte consulate ale țării noastre”, a anunțat Popescu.

De asemenea, șeful diplomației moldovenești a menționat că a vrut personal să transmită medalia „Meritul diplomatic” consulului țării noastre la Odesa, Ion Ciornîi, pentru „curajul de care a dat dovadă și loialitatea pentru serviciul în interesul cetățenilor în aceste circumstanțe dificile”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X