Nicu Popescu condamnă „cu fermitate” atacul Rusiei din apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din Ucraina

Autor: , in Politic / 19 septembrie, 2022, 15:50

„Condamn cu fermitate atacurile în apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Mykolaiv a Ucrainei, aflată la doar 200 km de granița cu Republica Moldova”.

I condemn in strongest possible terms the strike on #Pivdennoukrainsk nuclear power plant in the southern Mykolaiv region of #Ukraine, only 200km from the Moldovan border.

Continued attacks on nuclear facilities by the Russian forces are endangering everyone across the region.

— Nicu Popescu (@nicupopescu) September 19, 2022

” rel=”noopener” target=”_blank”>Afirmația îi aparține ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova, Nicu Popescu, și a fost publicată luni, 19 septembrie, după ce forțele ruse au atacat zona în care se află centrala nucleară din sudul Ucrainei.

„Atacurile continue asupra instalațiilor nucleare din partea forțelor militare ruse pun în pericol pe toți în regiunea noastră”, a adăugat oficialul de la Chișinău.

Amintim că, în urma atacului, reactoarele centralei nu au fost avariate şi funcţionează normal. O explozie a avut loc la 300 de metri distanţă de reactoare şi a avariat clădirile centralei, a precizat Energoatom. Atacul a avariat, de asemenea, o centrală hidroelectrică din apropiere şi liniile de transmisie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X