General american: Rusia pierde teren definitiv în Ucraina. Soldații sunt extenuați și nu mai au provizii

Autor: , in Externe / Social / 20 septembrie, 2022, 12:49

Rusia pierde teren în Ucraina, și îl pierde definitiv. Un general american spune că armata rusă nu va mai putea recupera teritoriile pierdute în ultima lună, în fața forțelor ucrainene. O situație care crește, însă riscurile ca puterea de la Kremlin să apeleze la armele sale nucleare, scrie digi24.ro.

„Este un citat celebru din Hemingway. Un tip îl întreabă pe un altul: cum ți-ai pierdut toți banii? Iar acesta răspunde: inițial treptat, iar apoi brusc. Așa a căzut și Uniunea Sovietică. Pentru mine, a fost o surpriză totală.

Și cred că semnele sunt aici – bineînțeles, aș putea să mă înșel și să fiu singura persoană care crede asta. Sunt mii de arme nucleare pe teritoriul Rusiei. Sunt foarte multe mici regiuni etnice, care abia așteaptă să scape de vechiul Imperiu Rus.

Energie, infrastructură, milioane de oameni încă depind de grâne și energie din Rusia. Deci există îngrijorări reale. Trebuie să ne gândim serios cum putem să prevenim situația aceasta să devină un dezastru total cu impact asupra noastră, a tuturor.

Este prea devreme să ne gândim la o paradă a victoriei, dar cred că suntem acum într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei. În ultima săptămână am văzut o combinație de pregătiri minuțioase, utilizarea abilă a armelor din vest, soldați bine antrenați și disciplinați, un plan foarte bun de decepționare.

Toate aceste elemente se prăvălesc peste o armată a Rusiei care, cel puțin în momentul acesta nu vrea să lupte. Soldații sunt extenuați, nu mai au provizii, acesta este momentul actual”, a declarat generalul (r) Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X