Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere a Economiei: Agenții economici vor putea accesa programul din noiembrie

Autor: , in Actualitate / Economic / 21 septembrie, 2022, 15:53

În premieră, statul va oferi mediului de afaceri acces la finanțare la condiții avantajoase și va susține producția locală.

A fost anunțat FACEM (Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere a Economiei Moldovei) prin care statul va putea oferi credite la condiții extrem de avantajoase companiilor cu potențial de creștere.

Potrivit calculelor făcute de specialiști, costurile creditelor accesate prin FACEM vor fi mai mici cu cel puțin 30 % față de cele practicate pe piața creditară actuală. Zeci de mii de locuri de muncă decente vor fi create datorită acestui fond, susține Guvernul.

Pentru următorii trei ani, capitalizarea FACEM va atinge 2.7 miliarde lei. Agenții economici vor putea accesa FACEM prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), începând cu luna noiembrie 2022.

„Un asemenea fond este absolut necesar pentru viitorul nostru european. Mă bucur că, în pofida tuturor crizelor suprapuse, reușim nu doar să îmbunătățim programele pentru antreprenori, să creștem bugetul pentru susținerea IMM-urilor, dar și să venim cu mecanisme pentru fundamentul creșterii economice de viitor”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X