Analiză CNN: Putin poate mobiliza toate trupele, dar Rusia n-are capacitatea de a le antrena sau sprijini cu arme și tehnică militară

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 22 septembrie, 2022, 11:40

Vladimir Putin poate chema toate trupele pe care le dorește, dar Rusia nu are cum să le ofere acestor noi trupe antrenamentul și armele de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina prea curând, relatează CNN, citat de g4media.ro.

În condițiile în care invazia sa în Ucraina se clatină rău de tot, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat la televiziunea rusă că țara va chema 300.000 de rezerviști.

Dacă aceștia vor ajunge să se confrunte cu armele ucrainene pe linia frontului, este posibil să devină cele mai noi victime ale invaziei pe care Putin a început-o acum mai bine de șapte luni și care a văzut armata rusă eșuând în aproape toate aspectele războiului modern.

„Armata rusă nu este echipată în prezent pentru a desfășura rapid și eficient 300.000 de rezerviști”, a declarat Alex Lord, specialist în Europa și Eurasia la firma de analiză strategică Sibylline din Londra.

„Rusia se luptă deja să își echipeze în mod eficient forțele profesioniste din Ucraina, în urma pierderilor semnificative de echipamente în timpul războiului”, a mai spus Lord.

Recenta ofensivă ucraineană, în urma căreia Kievul a recucerit mii de metri pătrați de teritoriu, a avut un tribut semnificativ.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat la începutul acestei săptămâni că analiza experților occidentali și a serviciilor de informații ucrainene a constatat că Rusia a pierdut între 50% și 90% din forțele sale în unele unități din cauza acestei ofensive, precum și cantități mari de blindate.

Iar acest lucru se adaugă la pierderile uluitoare de echipamente pe parcursul războiului.

Site-ul de informații cu sursă deschisă Oryx, folosind doar pierderile confirmate prin dovezi fotografice sau video, a constatat că forțele ruse au pierdut peste 6.300 de vehicule, inclusiv 1.168 de tancuri, de la începutul luptelor.

Practic, nu au suficient echipament modern … pentru atât de multe trupe noi”, a declarat Jakub Janovsky, un analist militar care contribuie la blogul Oryx.

Dar chiar dacă ar avea tot echipamentul, armele și motivația de care au nevoie, ar fi imposibil să antreneze rapid 300.000 de soldați pentru luptă, au spus experții.

Reformele din 2008, menite să modernizeze și să profesionalizeze armata rusă, au eliminat multe dintre structurile logistice și de comandă și control care au permis cândva forțelor din vechea Uniune Sovietică să antreneze și să echipeze rapid un număr mare de recruți mobilizați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X