Putin în persoană dă indicații generalilor din teren. Ofițerii ruși se plâng de deciziile luate la Moscova

Autor: , in Externe / 23 septembrie, 2022, 12:11

Președintele Vladimir Putin însuși dă ordine tactice generalilor din teren, sugerând o „structură de comandă disfuncțională”, potrivit scrie CNN citând surse apropiate serviciilor de informații americane și occidentale. Ofițerii ruși au fost auziți certându-se între ei și plângându-se, în conversațiile interceptate cu prietenii și rudele, cu privire la deciziile luate de Moscova, a raportat CNN.

Armata Rusiei este împărțită cu privire la cel mai bun mod de a contracara progresele neașteptate ale Ucrainei pe câmpul de luptă de luna aceasta, potrivit mai multor surse familiare cu informațiile americane, în timp Moscova s-a aflat în defensivă atât în ​​est, cât și în sud.

Există dezacorduri semnificative cu privire la strategie, cu liderii militari care se luptă să cadă de acord asupra locului în care să-și concentreze eforturile pentru a susține liniile defensive, au declarat mai multe surse familiare cu informațiile americane.

Ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele către Harkov, în nord-est – unde Ucraina a obținut cele mai dramatice câștiguri – dar surse americane și occidentale spun că cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne încă în sud, unde de asemenea a lansat o ofensivă Ucraina, în jurul Hersonului.

Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială, după luni de zile în care a rezistat să facă acest pas. Oficialii administrației Biden au declarat miercuri că faptul că a făcut acest lucru evidențiază gravitatea deficitului de soldați și semnalează o disperare tot mai mare.

Nu este clar dacă mobilizarea va aduce vreo diferență operațională pe câmpul de luptă sau doar va prelungi durata războiului fără a schimba rezultatul, potrivit analiștilor militari ruși.

Se caută un vinovat care să nu fie Putin

Și în timp ce Rusia se frământă pe câmpul de luptă, oficialii de la Moscova s-au chinuit să găsească un vinovat pentru schimbarea de noroc a armatei, a declarat un înalt oficial NATO.

„Oficialii Kremlinului și experții din mass-media de stat au discutat cu febrilitate motivele eșecului de la Harkov și, în mod tipic, Kremlinul pare să încerce să îndepărteze vina de Putin și armata ruse”, a spus această persoană.

Deja, a avut loc o remaniere a conducerii militare ca răspuns la eșecurile pe câmpul de luptă – lăsând structura de comandă a Rusiei chiar mai haotică decât era înainte, spun sursele. Un comandant care a supravegheat majoritatea unităţilor din jurul regiunii Harkov a fost schimbat după 15 zile, a declarat oficialul NATO.

Rusia a trimis „un mic număr” de trupe în estul Ucrainei – dintre care unii au fugit pe fondul avansurilor pe câmpul de luptă al Ucrainei săptămâna trecută – într-un efort de a-și consolida liniile defensive slăbite.

Dar chiar dacă Rusia este capabilă să se unească în jurul unui plan, oficialii americani și occidentali cred că Rusia este limitată în capacitatea sa de a organiza un răspuns semnificativ strategic la operațiunile de contraofensivă ale Ucrainei, care în ultimele zile, spun sursele, a schimbat impulsul în favoarea Kievului.

Citește continuarea pe hotnews.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X