Rușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Autor: , in Externe / 23 septembrie, 2022, 13:42

Alte două comisariate militare din Federația Rusă au fost atacate cu cocktailuri Molotov în noaptea de joi spre vineri, informează publicația Nexta. Până în prezent, cel puțin patru centre de recrutare din Rusia au fost ținta unor astfel de atacuri, după ce Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială a armatei ruse.

De la declanșarea invaziei militare în Ucraina, cel puțin 12 astfel de atacuri au fost înregistrate pe întreg teritoriul întregii Federații Ruse, conform publicației Meduza.

O persoană neidentificată a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea centrului militar de recrutare din orașul Svobodnîi, din regiunea Amur din estul Federației Ruse. Fațada clădirii a fost „ușor deteriorată de incendiu”. Incindentul s-a produs la miezul nopții de joi spre vineri.

Vineri dimineața, în jurul orei 06.00, s-a înregistrat un alt atac similar asupra comisariatului militar din Habarovsk, centrul administrativ al regiunii cu același nume din sud-estul Rusiei.

O persoană necunoscută a aruncat cu cocktailuri Molotov în geamurile „biroului șefului compartimentului de mobilizare și biroului de depozitare al documentației statistice”, conform Nexta.

Poliția rusă a raportat că „la fața locului au fost găsite două sticle de bere (de 0,7 litri) și nouă chibrituri”.

Un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod (la 440 kilometri est de Moscova) a fost de asemenea atacat cu un cocktail Molotov în cursul nopții de miercuri spre joi. Autoritățile au spus că, în acest caz, atacul a provocat „daune minore” la un cabinet stomatologic aflat în clădirea în care se afla și centrul de recrutare.

Un al centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat.

Citește mai departe pe digi24.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X