(VIDEO) Reacție imediată a Kievului la anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene: Solicită aderarea de urgență la NATO

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 30 septembrie, 2022, 16:32

Ucraina solicită aderarea în procedură accelerată la blocul militar NATO. Un document în acest sens a fost semnat de către președintele Volodimir Zelenski, precum și de către președintele Radei ucrainene, dar și de către ministrul ucrainean al Apărării.

Solicitarea vine imediat după ce, la Kremlin, Vladimir Putin a semnat acordurile prin care include în componența Federației Ruse a patru regiuni ocupate ale Ucrainei: Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Discursul video al lui Volodimir Zelenski cu această ocazie poate fi urmărit aici.

„De facto, ne-am îndreptat deja spre NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm și ne protejăm. Aceasta este Alianța”, spune Zelenski.

„De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-un proces care este în concordanță cu valoarea noastră în protejarea întregii noastre comunități. Într-o manieră accelerată. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a mai spus șeful statului ucrainean.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X