(DOC) Procuratura a refuzat sesizarea lui Igor Dodon privind tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu. Reacția fostului șef de stat

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 4 octombrie, 2022, 13:26

Pe marginea sesizării de tragere la răspundere penală a președintei Maia Sandu, Procuratura Generală a dispus refuzarea în primirea și examinarea ei. Igor Dodon poate contesta ordonanța în termen de 15 zile, dar acesta susține că „asupra acestei infracțiuni și asupra sesizării date se va reveni după expirarea mandatului de președinte al Maiei Sandu, atunci când protecția imunității funcției nu se va răsfrânge asupra dumneaei, iar procurorii vor înțelege să își facă datoria față de lege, nu față de guvernare”.

Procurorul delegat în Procuratura Generală pentru exercitarea atribuțiilor de procuror pentru misiuni speciale Alexandr Corețchii a dispus refuzarea în primirea și examinarea sesizării depuse de Igor Dodon pentru „tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției”.

Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

La discreție, Igor Dodon poate contesta legalitatea ordonanței la procurorul ierarhic superior în termen de 15 zile.

„Actuala conducere a Procuraturii Generale apără Legea sau apără Președinția? (…) După modul expunerii și redării textului am recunoscut stilul caracteristic notelor informative care se scriu în Președinție. În cei patru ani de mandat am citit destule note de acest gen, deci nu voi greși dacă voi afirma că acest document a fost ticluit în clădirea prezidențială”, a comentat Dodon.

Fostul șef de stat susține că nu va contesta ordonanța.

„Vreau să vă asigur că asupra acestei infracțiuni și asupra sesizării date se va reveni după expirarea mandatului de președinte al Maiei Sandu, atunci când protecția imunității funcției nu se va răsfrânge asupra dumneaei, iar procurorii vor înțelege să își facă datoria față de lege, nu față de guvernare”, a mai spus Dodon.

Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat joi, 1 septembrie, că a depus o sesizare pe numele conducerii Procuraturii Anticorupție în care a cerut tragerea la răspundere penală a președintei Maia Sandu pentru „abuzul de putere și control al justiției”.

Dodon invocă un prejudiciu de 2.5 milioane de lei care ar fi fost cauzat statului de către Maia Sandu.

Detalii: Igor Dodon, sesizare la Procuratura Anticorupție: „Am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției” (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X