MAI: „Nu a avut loc vreo ședință secretă cu privire la protestele organizate de Partidul Șor”

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 4 octombrie, 2022, 08:19

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au emis marți, 4 noiembrie, o notă informativă în care au precizat că „nu a avut loc vreo ședință secretă cu privire la protestele organizate de Partidul Șor”.

Potrivit MAI, informațiile apărute în legătură cu o așa zisă ședință în care ar fi fost trasate sarcini Poliției cu privire la protestele organizate de Partidul Șor și solicitarea de acțiuni ferme față de participanții la această manifestație sunt false.

„Poliția întreprinde măsuri de respectarea ordinii și liniștii publice în rândul protestatarilor, conform atribuțiilor legale. Totodată, Poliția are grijă ca locuitorilor Capitalei să le fie respectate drepturile și să nu le fie perturbate activitățile cotidiene.

Față de persoanele care încalcă legea și care nu au un comportament civic, poliția este obligată să ia masuri, în raport cu încălcările constatate, conform legii”, au menționat reprezentanții MAI.

Responsabilii din cadrul MAI au subliniat că, principiile după care se ghidează activitatea Poliției sunt cele prevăzute de standardele internaționale, care au în vizor respectarea drepturilor cetățenilor.

O investigaţie a jurnaliştilor de la Ziarul de Gardă constată că persoanele care participă la protestele antiguvernamentale organizate de Partidul Şor în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei de la Chişinău sunt plătiţi. Potrivit jurnaliştilor care s-au infiltrat printre manifestanţi, aceştia sunt transportaţi organizat la protest şi remunerați cu câte 400 de lei ca „să-şi manifeste atitudinea civică”.

Reprezentanţi ai Partidului Şor au negat că plătesc oamenii ca să protesteze.

În ultimele săptămâni, Partidul Şor a organizat proteste în faţa Preşedinţiei şi a Parlamentului Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X