Reacția Primăriei Chișinău după ce IGP s-a adresat în instanța de judecată în legătură cu suspendarea manifestațiilor organizate de Partidul Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 6 octombrie, 2022, 15:02

Autoritatea Publică Locală (APL) susține că „se încearcă, prin diverse metode, de a impune Primăria Capitalei să sisteze sau să interzică protestul din fața Parlamentului și a Președinției”. Reacția vine după ce reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au anunțat că s-au adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a obliga Primăria Chișinău să suspende manifestațiile organizate de Partidul Politic Șor în centrul Capitalei.

„În contextul acțiunilor desfășurate în centrul Capitalei, Primăria Chișinău amintește că sistarea sau să interzicerea protestului din fața clădirilor Legislativului și a Președinției nu ține de competența autorităților administrației publice locale.

Totodată, informăm că municipalitatea a organizat mai multe ședințe, cu participarea părților implicate/responsabile, în cadrul cărora a fost adus la cunoștința organizatorilor despre obligațiunile și responsabilitățile lor, care trebuie să fie în conformitate cu norma legală”, se spune în nota emisă de Primăria Chișinău.

Potrivit celor de la Primăria Chișinău, eocamdată se încearcă, prin diverse metode, de a impune „instituția să sisteze sau să interzică protestul din fața Parlamentului și a Președinției”.

„Recomandăm autorităților centrale și Poliției să se conducă de practica internațională și să acționeze în conformitate cu legislația”, se mai arată în reacție.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au anunțat că s-au adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a obliga Primăria municipiului Chișinău să suspende manifestațiile organizate de Partidul Politic Șor în centrul Capitalei, perimetrul Președinție-Parlament.

Poliția a mai precizat că, în contextul acțiunilor desfășurate în centrul Capitalei, în ultimele trei săptămâni, are în proces de documentare o cauză penală pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere și înregistrate 40 de proceduri contravenționale care se referă la nesubordonare, huliganism, ultragierea angajaților forțelor de ordine, prezența persoanelor cu antecedente penale în rândul protestatarilor, încălcarea legislației cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor în timpul activității de mediatizare a evenimentelor, etc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X