Ex-comandant Wagner: Armata rusă nu se poate descurca în război fără mercenari. Cel puțin 5.000 de mercenari remediază în Ucraina găurile liniei frontului rusesc

Autor: , in Externe / 7 octombrie, 2022, 17:17

Moralul trupelor din Ucraina, inclusiv din grupul de mercenari Wagner, este în cădere liberă, transmite CNN într-un reportaj publicat vineri, citat de g4media.ro. Postul de știri american spune că a intervievat un fost comandant Wagner care acum caută azil în Europa și că a avut acces la recruții Wagner care luptă în Ucraina.

„Sunt convins că, dacă Rusia nu ar folosi grupuri de mercenari la o scară atât de masivă, nu s-ar pune problema succesului pe care armata rusă l-a obținut până acum (la începutul invaziei – n.r.)”, a declarat Marat Gabidullin – un fost comandant Wagner care a fost la un moment dat responsabil de 95 de mercenari în Siria – pentru CNN.

Aflat în contact cu foști camarazi care luptă acum în Ucraina, Gabidullin a afirmatt că utilizarea mercenarilor de către Rusia s-a intensificat pe măsură ce execuția războiului de către Kremlin a căzut în derizoriu.

„Armata rusă nu se poate descurca [cu războiul] fără mercenari”, potrivit lui Gabidullin, adăugând că există „un mit foarte mare, o foarte mare ofuscare cu privire la o armată rusă puternică”.

În prezent, cel puțin 5.000 de mercenari care au legături cu grupul Wagner operează cu forțele rusești în Ucraina, a declarat pentru CNN Andrii Iusov, un purtător de cuvânt al agenției ucrainene de informații pentru apărare, care a monitorizat Wagner în Ucraina.

Cel puțin 5.000 de mercenari operează în Ucraina și remediază găurile din linia frontului rusesc

Iusov a mai spus că Wagner este folosit din ce în ce mai mult pentru a remedia găurile din linia frontului rusesc. Acest lucru a dus la provocări logistice semnificative, spune el, cu necesitatea de a aproviziona trupele Wagner cu muniție, hrană și sprijin pentru operațiuni extinse, toate acestea în timp ce Ucraina și-a intensificat atacurile asupra logisticii Rusiei.

Imagini de pe camerele de supraveghere corporală care ar fi fost filmate de luptătorii Wagner în august, transmise la CNN de către Ministerul ucrainean al Apărării, arată mercenari care se plâng de lipsa vestei antiglonț și a căștilor. Într-o altă înregistrare video, un luptător se plânge de ordinele de a ataca pozițiile ucrainene atunci când unitatea sa nu mai are muniție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X