Maia Sandu, la Summitul CPE de la Praga: „Statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli”

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 octombrie, 2022, 09:46

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi, 6 octombrie, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

CPE nu este alternativă a procesului de euro-integrare. Ea va consolida dialogul politic dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar și va căuta soluții punctuale și rapide pentru provocările comune”, a declarat Maia Sandu după sesiunea inaugurală a Summitului.

În comunicarea sa cu liderii europeni, președinta Maia Sandu a discutat și despre situația energetică din Republica Moldova.

Am transmis încă o dată mesajul că statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli. Avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa, descurajarea oricăror încercări de destabilizare și consolidarea securității pe continent”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a anunțat că următoarea reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc, primăvara viitoare, la Chișinău. Detalii – AICI.

Amintim că, Maia Sandu a participat joi, 6 octombrie, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X