Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat ordinul: Vladimir Bolea va asigura interimatul funcției de ministru al Mediului

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 octombrie, 2022, 13:54

Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat ordinul prin care Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, este desemnat să asigure interimatul conducerii Ministerului Mediului.

Așadar, în temeiul articolului 26, aliniatul 7, al Legii 136/2017, cu privire la Guvern, Vladimir Bolea va exercita, prin cumul, activitatea de ministru pe două portofolii până la numirea unui nou ministru al Mediului.

Menționăm că, la începutul lunii septembrie, Iuliana Cantaragiu a anunțat că demisionează din funcția de ministră a Mediului, după ce la o ședință de Guvern, prim-ministra Natalia Gavrilița și-a exprimat nemulțumirea de modul în care are loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației.

Atunci, șefa Executivului a solicitat explicații și i-a adresat mai multe întrebări ministrei Mediului, la care cea din urmă nu avea răspunsuri.

„A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii.

Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a scris Iuliana Cantaragiu pe o rețea de socializare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X